Пријатели наши и пријатели на образованието, дозволете ни да споделиме со вас вест дека е потпишан меморандум за соработка во меѓународни проекти со студентите и професорите од Педагошки факултет „Св. Климент Охридски“ – Скопје и NGO Friends of Education.
 
Нашите членови ги запознаа студентите со ученички активности реализирани во амбасадор училиштата, ширум Македонија, во рамките на Еразмус проектот #ROBY. Потоа студентите беа директно вклучени во работилница “Интердисциплинарно учење базирано на игра”, под менторство нашите членови и професорката Анита Штерјоска Митреска.

 

Leave a Reply